Vištienos šašlykai su pomidorais

Vištienos šašlykai su pomidorais

Ingredientai:

Derink ir ragauk su

  • 0,6 kg vištienos filė                                                                                        
  • 0,6 kg vyšninių pomidorų (nuplautų)
  • 3-4 šaukštų „MAGGI česnakinio kečupo“
  • 2 šaukštų aliejaus (kepti)
  • 3 česnako skiltelių (sutrintų)
  • 1 citrinos sulčių
  • 1 šaukštelio džiovinto raudonėlio
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Salotoms reikės:

  • 5-6 šparagų
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų klevų sirupo
  • 0,5 citrinos sulčių
  • pluoštelio žirnių daigų
  • pluoštelio svogūnų laiškų
  • saujelės rūgštynių
  • druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas:

3 porcijos. Gaminimo trukmė: 35 min.

Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir dubenyje išmaišykite su česnakais, aliejumi, citrinos sultimis, raudonėliu, trupučiu druskos ir pipirų. Palikite marinuotis šaldytuve 2-3 val. ar per naktį.

Suverkite mėsą ant iešmų pramaišiui su pomidorais ir kepkite ant žarijų arba keptuvės grotelių iš visų pusių, kol ims rusvėti.

Salotoms nuplautus šparagus supjaustykite plonyčiais griežinėliais. Nuplautus žalumynus susmulkinkite. Viską sudėkite į dubenį, užberkite druskos, pipirų, užpilkite citrinos sultis, aliejų bei sirupą ir gerai išmaišę padėkite marinuotis.

Šašlykus ragaukite su MAGGI padažu ir salotomis.