Kiaulienos šašlykas

Kiaulienos šašlykas

Ingredientai:

Derink ir ragauk su

  • 1 aitriosios paprikos ankštis                                                                                            
  • 0,8-1 kg kiaulienos filė (nugarinės, sprandinės)
  • 150 ml aliejaus nuo saulėje džiovintų pomidorų
  • 1-2 šaukštų citrinų sulčių
  • „MAGGI šašlykų kečupo“
  • juodieji pipirai
  • druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • sprindžio poro, saujelės čiobrelių, žirnelių daigų, ridikėlių

 

Gaminimas:

4 porcijos. Gaminimo trukmė: 30 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite 3×3 cm gabaliukais. Sumeskite juos į dubenį, apliekite aliejumi nuo saulėje džiovintų pomidorų bei citrinų sultimis ir gerai išmaišykite. Uždenkite ir per naktį palikite šaldytuve marinuotis.

Suverkite mėsos gabaliukus ant iešmelių, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite virš žarijų (jei lyja – orkaitėje arba keptuvė su grotelėmis), kol iš visų pusių gražiai apskrus. Kartas nuo karto patepkite šašlykus nuo marinavimo likusiu aliejumi.

Daržoves ir žalumynus nuplaukite, nusausinkite ir ragaukite su šašlykais bei MAGGI kečupu ar padažu.