Kiaulienos nugarinės kepsnys

Kiaulienos nugarinės kepsnys

Ingredientai:

Derink ir ragauk su

  • 0,8 kg kiaulienos nugarinės (nuplautos, nusausintos)
  • 2 šaukštų balzaminio acto
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 obuolių (nuplautų)
  • 1 šaukštelio druskos
  • trupučio aitriosios paprikos
  • trupučio maltų juodųjų pipirų
  • 300 g ridikėlių (nuplautų)
  • saujelės ridikėlių daigų
  • „MAGGI šašlykų kečupo“ pagal skonį

 

Gaminimas:

4 porcijos. Gaminimo trukmė: 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Kiaulieną supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais ir sudėkite į dubenyje išmaišytą balzaminį actą, aliejų, pipirus. Įtrinkite mėsą šiuo marinatu ir 1-2 val. padėkite į šaldytuvą. Galima kepti ir iškart įtrynus. 

Prieš kepant pabarstykite druska. Mėsą kepkite ant grotelių virš žarijų arba specialioje keptuvėje, kiekvieną pusę po maždaug 5 min.

Ant grotelių iškepkite ir skiltelėmis supjaustytus obuolius. Kepsnius ragaukite su MAGGI padažu, ridikėliais, ridikėlių daigais ir keptais obuoliais.