Iškylaukime Lietuvoje

Kelionės visada suteikia naujų įspūdžių: išvystame tai, ko dar nesame matę, susitinkame su draugais ar giminėmis, turime gerą progą susėsti prie vieno stalo, pabūti kartu, pasidžiaugti. Tokią galimybę suteikia puikus vaišių stalas gamtoje – iškyla.

Norint suruošti vaišes gamtoje, reikia turėti kepimo indų, anglių ar malkų, maisto produktų. Tam, kad viskas eitųsi, kaip per sviestą, tv3.lt pateiks keletą naudingų patarimų: kaip išsirinkti reikiamas kepimo priemones, kaip tinkamai išsikepti mėsos, žuvies, daržovių, vaisių, kaip namuose pasiruošti padažo ar marinato.

Šiame iškylų puslapyje rasite informaciją, kokias Lietuvos vietas būtų galima aplankyti ir ką pamatyti organizuojant kelionę automobiliu vienai dienai (maršrutai apima 30 – 120 km atstumą) bei kokių patiekalų verta pasigaminti nuvykus į vietą ar kitą iškyloms skirtą vietovę. Kiekvieno maršruto pabaigoje siūlome pasigaminti patiekalų, kurie vienaip ar kitaip atspindėtų aplankytą kraštą, – naudojame tam kraštui būdingus produktus, prisimename to krašto kulinarijos istoriją, nepamirštame Lietuvoje gyvenančių kitų tautų tradicinių patiekalų.

Išsirinkę kelionės maršrutą, sužinosite daugiau apie lankytinas vietas: kur sustoti, ką apžiūrėti, kur galima susikurti laužą. Prie kiekvieno maršruto pateikiami žemėlapiai – schemos, kuriose nurodytos viena ar kelios rekomenduojamos poilsio vietos. Jei poilsio vieta pažymėta palapinės ženklu, vadinasi, čia galime kurti laužą, jei eglute, – vadinasi, maistą galime gaminti savo atsivežtoje kepsninėje. Papietavę nepamirškime sutvaryti poilsiavietės, kad kiti galėtų taip pat pasidžiaugti šia vieta. Bet kur neišpilkime žarijų – taip pat galime pridaryti daug žalos. Jas užpilkime vandeniu, ir, tik įsitikinę, kad jos visiškai užgeso, supilkime į šiukšliadėžę.