Ant grotelių keptos daržovės

Ant grotelių keptos daržovės

Ingredientai:

Derink ir ragauk su

  • 200 g saldžiųjų žirnelių ankščių                                                                                           
  • 300 g mažų morkyčių (nuplautų)
  • 3 šaukštų MAGGI šašlykų kečupo
  • 3 šaukštų natūralaus jogurto
  • 2-3 šaukštų aliejaus (kepti)
  • 1 geltonos cukinijos (nuplautos)
  • 0,5 citrinos sulčių
  • 1 viso grūdo batono
  • saujelės žirnelių daigų ar kitokių žalumynų
  • druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas:

4 porcijos. Gaminimo trukmė: 15 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Žirnelių ankštis nuplaukite, nudžiovinkite ir pašlakstę aliejumi kepkite ant grotelių, kol atsiras dryžiai, tada apverskite.

Cukiniją supjaustykite lazdelėmis, morkytes – pusiau. Sudėkite daržoves į dubenį, užpilkite citrinos sultis ir likusį aliejų, pabarstykite trupučiu druskos ir palikite marinuotis 1-2 val. Tada kepkite ant grotelių. Iškeptas daržoves pagarinkite pipirais.

Batoną supjaustykite griežinėliais ir paskrudinkite įkaitintoje keptuvėje arba ant grotelių.

Padažui išmaišykite MAGGI kečupą ir jogurtą. Iškeptas daržoves ragaukite su padažu, skrudinta duona ir žalumynais.