Ant grotelių kepta marinuota lašiša

Ant grotelių kepta marinuota lašiša

Ingredientai:

Derink ir ragauk su

  • 20 smidrų stiebų                                                                                           
  • 4 morkų
  • 4 lašišos filė
  • 2 šaukštų aliejaus (pvz. Vynuogių kauliukų)
  • 1 šaukšto balzaminio acto
  • 1 šaukšto saldaus čili padažo
  • 1 laimo sulčių
  • MAGGI klasikinio arba aštraus kečupo pagal skonį
  • druskos, pipirų pagal skonį

 

Gaminimas:

4 porcijos. Gaminimo trukmė: 15 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Dubenyje išmaišykite šaukštą aliejaus su balzaminiu actu ir saldžiu čili padažu bei trupučiu druskos. Šiuo marinatu aptepkite lašišos filė, palikite ją dubenyje su likusiu marinatu ir padėkite į šaldytuvą marinuotis.

Morkas nuplaukite šepetėliu ir išilgai supjaustykite plonais griežinėliais, pabarstykite druska.

Smidrus perliekite vandeniu ir sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Po 1-2 min. išgriebkite į kiaurasamtį. Pašlakstykite morkas ir smidrus likusiu aliejumi.
Įkaitinkite keptuvę su grotelėmis ir sudėkite ant jų morkas bei smidrus. Kepkite kiekvieną pusę maždaug po 2 min.

Tada patepkite groteles trupučiu aliejaus, sudėkite lašišą ir kepkite kiekvieną pusę po maždaug 4 min. Ragaukite su apkeptomis daržovėmis. Patiekalą pagardinkite laimo sultimis.