Ant grotelių kepta kalakutiena

Ant grotelių kepta kalakutiena

Ingredientai:

Derink ir ragauk su

  • 1 kg kalakutienos filė kubeliais                                                                                            
  • „MAGGI česnakinio kečupo“ pagal skonį
  • 1 stiklinės ryžių basmati
  • 1 stiklinės rudųjų ryžių
  • 2 šaukštų aliejaus (kepti)
  • saujelės žalumynų: raudonųjų špinatų, bazilikų

Marinatui:

  • 3 česnako skiltelių (sutrintų)
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 citrinų sulčių
  • 1 šaukšto rudojo cukraus
  • 1 šaukšto maltos saldžiosios paprikos
  • trupučio maltų kajeno pipirų

 

Gaminimas:

4-5 porcijos. Gaminimo trukmė: 30 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Marinato visus produktus sumaišykite ir sudėkite į kalakutieną, gerai iškaišykite. Palikite mėsą šaldytuve marinuotis 2-3 val. arba per naktį.

Marinuotą mėsą suverkite ant iešmelių ir kepkite ant įkaitintų grotelių iš visų pusių po maždaug 4-5 min.

Į verdantį, pasūdytą vandenį suberkite ruduosius ryžius, pamaišykite nuo dugno. Po 15 min. suberkite prie jų basmati ryžius ir virkite, kol ryžiai bus pakankamai minkšti, tada nusunkite.

Ragaukite šašlykus su ryžiais, žalumynais ir MAGGI padažu.